vrijdag 11 augustus 2023

Platte buik of dames buik...

 





Platte buik of dames buik...


In de wereld van mode en show (degenen die trends zetten en modellen opleggen) is de vrouwelijke buik verdwenen. Bestaat niet. Dat is het niet. Het zou een anekdote kunnen zijn als het niet was omdat wat de uitgepobbelde buik van een vrouw verbergt een ontspannen baarmoeder is.


Voor de traditionele Chinese geneeskunde de baarmoeder in de eerste energiemotor van het vrouwelijk lichaam. De baarmoeder pompt vitale seksuele energie door ons lichaam, wat ons kracht en energie geeft om te leven. Echter, het soort opleiding dat wordt gekregen, de seksuele onderdrukking en onderwerping die kleine meisjes ervaren dwingt ons om een onbewust gebaar te maken, de energiestroom door ons lichaam stil te zetten om ons aan te passen aan het model van onderdanige, gehoorzame, stil, aseksueel, stil, goed en aangenaam meisje.


Geen buik hebben is een teken dat de baarmoeder krimpt en strak van binnen. Sterker nog, een van de eerste tekenen die we hebben dat de baarmoeder ontspannend is dat we voelen dat onze buik overloopt, zich uitbreidt en vervolgens gluren in een harmonieuze en mooie buik die de ruimte van de baarmoeder in ons laat zien. Het is geen opgeblazen buik, het is de buik die bij de vrouwelijke anatomie hoort, ongeacht of de rest van het lichaam dun is of niet. Wanneer de baarmoeder wordt ontspannen rekt de spier en neemt een aanzienlijk deel ruimte in het lichaam in. Als het gespannen is kruipt de spier van de baarmoeder en neemt het minder ruimte in. De buik is een gebied vol gevoeligheid dat verlangen wekt en plezier oplevert. Sterker nog, buikdansers hebben meestal buik, een mooie en sensuele buik die ze mobiliseren voor hun eigen plezier en soms dat van anderen.

Een buik hebben en vrouw zijn gaan hand in hand.


In de baarmoeder ligt de kracht, de energie die we loslaten bij het leven, het plezier en de sensualiteit. Niet tevergeefs is de baarmoeder betrokken bij het vrouwelijk orgasme. Misschien is het niet alleen een esthetisch ding en moet je verder kijken.


Voor dit vragen we ons misschien af waarom we de bron van plezier die de ontspannen baarmoeder en buik geeft, willen opgeven. Is het een onbewuste of geen strategie van het patriarchaat om ons nog verder te castreren? Zal het niet gewoon een ander element van onderwerping zijn op het einde? Helaas is mijn antwoord dat de modellen van vrouw zijn in een samenleving niet uit toeval geboren worden, een functie hebben en in dit geval lijkt het te vanzelfsprekend: breek het plezier en sensualiteit bij vrouwen, dus geniet niet teveel, wat ondergeschikt wordt door gebrek aan kracht en vitaliteit, die de eigen natuur bestrijdt om zich geaccepteerd te voelen door derde partijen, is de demonstratie van de voetafdrukken van het patriarchaat in ons lichaam. Onze ogen openen en bewust zijn van deze vormen van onderwerping is de eerste stap om onszelf te bevrijden van de slavernij die het patriarchaat op ons lichaam heeft gelegd.

Effecten van een ontspannen baarmoeder: Pijnloze menstruatie, pijnloze en/of krachtige bevalling, verhoogd seksueel verlangen en plezier, verhoogde creativiteit, verhoogde persoonlijke veiligheid.


Genomen uit de audiovisuele "Buik van een vrouw" door Monica Felipe-Larralde

Van de muur van Lorena Alejandra

Geen opmerkingen:

Een reactie posten